Mi smo najmlajši atleti

Jan Petrač se ponaša s slovenskim rekordom v teku na 1.000 metrov. Športno kariero je končal že pri 25 letih, tudi zaradi poškodbe, ki ga je doletela. Zdaj živi na Finskem. Vas zanima kako je teči tam. Preverite… 

Vaja: vaje za koordinacijo (29.11)

Žan Rudolf, trenutno najboljši slovenski tekač na 800 metrov, je današnji veliki športnik. Nastopil je na OI v Riu de Janeiru. Preverite, ali raje teče v mrazu ali vročini.

Vaja: Ko so trebuščki bolj polni. (22.11)  .  

 

 

Današnji športni junak je deskar na snegu Rok Marguč iz Celja. Rok niza uspehe skozi izjemno šprtno kariero. Naj kaj je najbolj ponosen nam je zaupal.

Vaja: nihanje v preži za močne noge. (15.11)  

 

 

 

Slovenski alpski smučar Tijan Marovt. Njegova paradna disciplina je slalom. Je najboljši športnik konjiške občine za leto 2020. Zaupal nam je tudi, kaj bi počel, če nebi smučal.

Vaja: nihanje v preži za močne noge. (09.11)   

 

Veliki Atlet Miran Vodovnik je doma v Oplotnici. Je rekorder v suvanju krogle. Ali se mu pri metu krogle, ko se vrti v krogu, kdaj zvrti tudi v glavi? 

Vaja: Vaje za roke. (25.10) 

Miran Vodovnik je slovenski rekorder v suvanju krogle. Ali lahko tako daleč kot kroglo vrže tudi žogo? 

Vaja: Ogrevanje, da ne bo poškodb. (18.10) 

 

Jan Kramberger je eden najhitrejših Slovencev in tudi trener atletike za najmlajše v Slovenjskih Konjicah. Ali Jan teče tudi preko ovir?

Vaja: Poskoki za krepitev nog. (11.10)

 

 

 

Tina Šutej je septembra postavila nov državni rekord pri skoku s palico. Letos je bila tudi na olimpijskih igrah. Si privošči krofe in potico?

Vaja: Urimo ravnotežje (4.10)

 

 

Ena najboljših slovenskih atletinj je Maruša Mišmaš Zrimšek. Je tudi državna prvakinja. A veste kaj počne preden zaspi? Vaja: Trebušnjaki za lepo držo. (27.9)

 

Jan Kramberger je v zadnjem času tudi trener atletike za najmlajše. In kaj je on najraje lot otrok počel na treningu?  Vaja: Ogrevanje, da ne bo poškodb.  (20.9)

 

Jan Kramberger je med tremi najhitrejšimi Slovenci. Pa je hiter tudi, ko ni na atletski stezi? Vaja: Poskoki za mišice in močne noge (13.9)

 

 

Si že kdaj videl drevo, na katerem rasejo breskve? No, nekako do njegovega vrha skoči atletinja Tina Šutej: malo manjšo breskovo drevo pa zlahka preskoči. Pri tem si pomaga s palico.
Razkrivamo tudi: kako otroci trenirajo atletiko. VAJA: nizki in visoki start. (6.9.)

 

 

Zakaj Maruša Mišmaš Zrimšek najprej ni marala atletike? Je športno plezanje tudi atletika? VAJA: ogrejmo glavo. (30.8.)