Mi smo najmlajši atleti

Maruša Mišmaš Zrimšek je ena najboljših slovenskih atletinj. Nastopila je že na olimpijskih igrah. Maruša je državna prvakinja v teku na 3000 metrov. Ko teče čez ovire, dvigne nogo vsaj 76 cm visoko. Čeprav veliko trenira in se na treningih utrudi, zvečer težko zaspi. Tako si pomaga, da lažje zaspi …

 

Klara Lukan je danes naša velika športnica. Teče na dolge proge. Ima že dve srebrni medalji iz velikih evropskih tekmovanj. Se je pa tudi že udeležila olimpijskih iger. Klara je ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj. Vas zanima o čem razmišlja med tekmo?

VAJA: Vaja za pravilno tehniko teka – srednji skip

 

 

Naš veliki atlet je danes član celjskega atletskega društva Kladivar – Vid Botolin. Vid teče na 1.500 in 3.000 m. Odlični uspehi in naslovi večkratnega prvaka Slovenije obetajo Vidu vrhunsko kariero. Ali za sprostitev raje igra računalniške igrice ali pogleda film? Poslušaj

VAJA: Tečemo za/na maraton

 

Danes je naša velika športnica atletinja Tina Šutej. To je tista Tina, ki lahko preskoči recimo velik tovornjak. Pri tem si pomaga s palico. Tina skoči skoraj 5 metrov visoko. Na velikih atletskih tekmovanjih nastopa že več kot 15 let. Vas zanima zakaj tudi dviga uteži?   

                                              VAJA: Vaje za zdravo hrbtenico  (12.09)

 

 

Jan Petrač je slovenski rekorder na 1.000 metrov. Žal je zaradi poškodb pri 25 letih že končal kariero športnika, a zdaj uživa kot trener. Ali  profesionalni tekač še teče za rekreacijo, ko konča kariero?

Vaja: postavimo se v položaj visokega štarta, trup damo rahlo naprej in čim hitreje delamo z rokami…(04.07)  

 

 

O MIranu Vodovniku, slovenskemu rekorderju v suvanju krogle še nismo vse izvedeli. Radovedni smo bili, zakaj se Miran pri metu krogle vrti v krogu in ali se mu kdaj pri tem zvrti tudi v glavi.

Vaja: postavimo se na vse štiri in rokama naredimo dva koraka naprej…(27.06)  

 

 

Rekorder v suvanju krogle, Miran Vodovnik je doma v Oplotnici. Njegov osebni rekord, ki je hkrati tudi slovenski rekord je 20,76m.

Vas zanima če lahko Miran vrže tako visoko kot kroglo tudi žogo?

Jan Kramberger, je atlet, ki blesti v disciplinah: tek na 60 metrov, 100 metrov, 60 metrov ovire in 100 ovire. Je med najhitrejšimi Slovenci. Je tudi trener najmlajših atletov. In kaj je sam najraje počel na treningu kot otrok?

Danes gostimo odličnega tekača, Jana Krambergerja. Blesti v teku na 60 metrov, 100 metrov, 60 metrov ovire in 100 ovire. Jan je med tremi najhitrejšimi Slovenci. Trenira najmlajše atlete. Ali eksplozivnost lahko treniramo ali se z njo rodimo? Poslušajte…

Vaja: raztezanje mišic za večjo vzdržljivost (06.06) 

 

Tina Šutej je članica celjskega Kladivarja. Njena disciplina je skok s palico. Za sabo pa ima že ogromno uspehov. Prvo medaljo pa je na večjih tekmovanjih dosegla leta 2006, ko je dosegla drugo mesto na Mladinskem svetovnem prvenstvu v Pekingu.

Denis Vezjak je današnji veliki športnik. Igral je tudi v 1. slovenski nogometni ligi. Trenutno pa je član ND Dravinja. Pa igra nogomet tudi za rekreacijo? 

Denis Vezjak je kapetan ND Dravinja. Igral je tudi v 1. slovenski nogometni ligi, kot član  Aluminija. Kaj pa dela kapetan, nogometne ekipe? Tudi naša radovedna Eva ima zanj zanimivo vprašanje…

Play Video

Današnji veliki športnik je mlad atlet, član celjskega atletskega društva Kladivar Vid Botolin. Velikokrat je že bil na odrih za zmagovalce. Pa sprejme tudi kakšen poraz? In o čem razmišlja med tekom?

Današnji veliki športnik je mlad atlet, član celjskega atletskega društva Kladivar Vid Botolin. Vidovi disciplini sta tek na 1.500 in 3.000 m. Številni uspehi in naslovi večkratnega prvaka Slovenije napovedujejo Vidu vrhunsko kariero. A vid je tudi zelenjavo?

Najboljša športnika v občini Slovenske Konjice Tamara Zidanšek je najboljša slovenska igralka. Tijan Marovt pa je alpski smučar. Vas zanima, kaj bi naša športnika počela, če ne bi to, kar počneta?

Jan Petrač je slovenski rekorder na 1.000 metrov. Žal je zaradi poškodb pri 25 letih že končal kariero športnika, a zdaj uživa kot trener. Ali  profesionalni tekač še teče za rekreacijo, ko konča kariero?

Klara Lukan je danes naša velika športnica. Teče na dolge proge in je članica celjskega Kladivarja. Nastopila je tudi na olimpijskih igrah. Ali ima kakšen poseben obred pred tekmo?

Žan Rudolf je najboljši slovenski tekač na 800 m.  Na evropskem mladinskem prvenstvu leta 2011 v Talinu pa je osvojil srebrno medaljo v teku na 800 m. Ali raje teče po vročini ali mrazu? 

 
 

Ivan Trajkovič tekwandojist iz Slovenske Bistrice je dvakratni olimpijec. Za las mu je ušla olimpijska kolajna, a ni še vrgel puške v koruzo. Kako pomembno pa je ogrevanje pri tem športu?

Vaja: Vaje za ravnotežje. (28.03)  

 
 

 

Ivan Trajkovič je tekwandojist iz Slovenske Bistrice Za Slovenijo je nastopil na Poletnih olimpijskih igrah 2012 v Londonu in na Evropskem prvenstvu 2012 v Manchestru. Ali je spreten tudi z žogo?

Vaja: Počepi za moč. (21.03)  

 
 

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je doma čisto blizu nas, v Slovenskih Konjicah. Povedala nam je, da bi mogoče deskala na snegu, če se ne bi profesionalno lotila tenisa. Kako pa se začne njen dan in kakšen je njen najboljši zajtrk?

Vaja: Po stopnicah gor in dol za kondicijo . (14.03)  

 
 

Konjičanka Tamara Zidanšek je 24-letna vrhunska teniška igralka, ki so jo bralci lokalnega časopisa NOVICE izbrali za naj osebnost leta 2021. Tamara se je na lestvici WTA povzpela rekordno visoko. Zakaj Tamara vihti teniški lopar in ne recimo golf palice?

 

 

 

Deskar na snegu, srebrni olimpijec, Tim Mastnak, se s športom ukvarja že od svojega tretjega leta. Kar dvanajst let je treniral smučanje in deskanje, a se je nato posvetil samo deskanju. Tim tik pred startom nima treme. In kdaj jo ima?

Vaja: Počitniški namig. (28.02)  

 
 

Olimpijski podprvak, Celjan TIM MASTAK, je že pred 11-imi leti postal mladinski svetovni prvak v deskanju na snegu, v paralelnem veleslalomu. Tako je izpolnil sanje vsakega športnika. In o čem sanja zdaj?

Vaja: Pretegnimo se, prihaja pomlad. (21.02)  

 

Zrečan Marjan Jelenko je tudi letos olimpijec, a v drugačni vlogi. Nekdanji mladinski svetovni prvak v nordijski kombinaciji je dokaj hitro zaključil kariero profesionalnega športnika. Raje je imel skoke kot tek na smučeh.

 

Vaja: skočimo visoko in daleč kot Zajc. (14.02)  

 
 
 

Več oddaj in vaj lahko vidite na našem YOUTUBE PROFILU:

 

https://www.youtube.com/channel/UCT_WoQ_LOqKauFoMlqNmxKw/videos

  

Mi smo najmlajši atleti

Mi smo najmlajši atleti

Jan Kramberger, je atlet, ki blesti v disciplinah: tek na 60 metrov, 100 metrov, 60 metrov ovire in 100 ovire. Je med najhitrejšimi Slovenci. Je tudi trener najmlajših atletov. In kaj je sam najraje počel na treningu kot otrok?