Mi smo najmlajši atleti

Denis Vezjak je današnji veliki športnik. Igral je tudi v 1. slovenski nogometni ligi. Trenutno pa je član ND Dravinja. Pa igra nogomet tudi za rekreacijo? 

Denis Vezjak je kapetan ND Dravinja. Igral je tudi v 1. slovenski nogometni ligi, kot član  Aluminija. Kaj pa dela kapetan, nogometne ekipe? Tudi naša radovedna Eva ima zanj zanimivo vprašanje…

Play Video

Današnji veliki športnik je mlad atlet, član celjskega atletskega društva Kladivar Vid Botolin. Velikokrat je že bil na odrih za zmagovalce. Pa sprejme tudi kakšen poraz? In o čem razmišlja med tekom?

Današnji veliki športnik je mlad atlet, član celjskega atletskega društva Kladivar Vid Botolin. Vidovi disciplini sta tek na 1.500 in 3.000 m. Številni uspehi in naslovi večkratnega prvaka Slovenije napovedujejo Vidu vrhunsko kariero. A vid je tudi zelenjavo?

Najboljša športnika v občini Slovenske Konjice Tamara Zidanšek je najboljša slovenska igralka. Tijan Marovt pa je alpski smučar. Vas zanima, kaj bi naša športnika počela, če ne bi to, kar počneta?

Jan Petrač je slovenski rekorder na 1.000 metrov. Žal je zaradi poškodb pri 25 letih že končal kariero športnika, a zdaj uživa kot trener. Ali  profesionalni tekač še teče za rekreacijo, ko konča kariero?

Klara Lukan je danes naša velika športnica. Teče na dolge proge in je članica celjskega Kladivarja. Nastopila je tudi na olimpijskih igrah. Ali ima kakšen poseben obred pred tekmo?

Žan Rudolf je najboljši slovenski tekač na 800 m.  Na evropskem mladinskem prvenstvu leta 2011 v Talinu pa je osvojil srebrno medaljo v teku na 800 m. Ali raje teče po vročini ali mrazu? 

 
 

Ivan Trajkovič tekwandojist iz Slovenske Bistrice je dvakratni olimpijec. Za las mu je ušla olimpijska kolajna, a ni še vrgel puške v koruzo. Kako pomembno pa je ogrevanje pri tem športu?

Vaja: Vaje za ravnotežje. (28.03)  

 
 

 

Ivan Trajkovič je tekwandojist iz Slovenske Bistrice Za Slovenijo je nastopil na Poletnih olimpijskih igrah 2012 v Londonu in na Evropskem prvenstvu 2012 v Manchestru. Ali je spreten tudi z žogo?

Vaja: Počepi za moč. (21.03)  

 
 

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je doma čisto blizu nas, v Slovenskih Konjicah. Povedala nam je, da bi mogoče deskala na snegu, če se ne bi profesionalno lotila tenisa. Kako pa se začne njen dan in kakšen je njen najboljši zajtrk?

Vaja: Po stopnicah gor in dol za kondicijo . (14.03)  

 
 

Konjičanka Tamara Zidanšek je 24-letna vrhunska teniška igralka, ki so jo bralci lokalnega časopisa NOVICE izbrali za naj osebnost leta 2021. Tamara se je na lestvici WTA povzpela rekordno visoko. Zakaj Tamara vihti teniški lopar in ne recimo golf palice?

 

 

 

Deskar na snegu, srebrni olimpijec, Tim Mastnak, se s športom ukvarja že od svojega tretjega leta. Kar dvanajst let je treniral smučanje in deskanje, a se je nato posvetil samo deskanju. Tim tik pred startom nima treme. In kdaj jo ima?

Vaja: Počitniški namig. (28.02)  

 
 

Olimpijski podprvak, Celjan TIM MASTAK, je že pred 11-imi leti postal mladinski svetovni prvak v deskanju na snegu, v paralelnem veleslalomu. Tako je izpolnil sanje vsakega športnika. In o čem sanja zdaj?

Vaja: Pretegnimo se, prihaja pomlad. (21.02)  

 

Zrečan Marjan Jelenko je tudi letos olimpijec, a v drugačni vlogi. Nekdanji mladinski svetovni prvak v nordijski kombinaciji je dokaj hitro zaključil kariero profesionalnega športnika. Raje je imel skoke kot tek na smučeh.

 

Vaja: skočimo visoko in daleč kot Zajc. (14.02)  

 
 
 

Več oddaj in vaj lahko vidite na našem YOUTUBE PROFILU:

 

https://www.youtube.com/channel/UCT_WoQ_LOqKauFoMlqNmxKw/videos