Mi smo najmlajši atleti

4. sezona - 2023

Klara Lukan je danes naša velika športnica. Teče na dolge proge. Nastopila je že na olimpijskih igrah. Na finalni tekmi letošnje dvoranske svetovne turneje v Birminghamu je na 3000 metrov postavila nov slovenski rekord. Zaupala nam je ali ima kakšen poseben obred pred veliko in pomembno tekmo. 

Današnji veliki športnik obožuje sneg in prihaja iz Celja. To je deskar na snegu Rok Marguč, za katerega ta teden poleg ostalih deskarjev držimo pesti na Rogli, čeprav gre na tekmo za svetovni pokal rahlo poškodovan. Nastopil je že na olimpijskih igrah in prejel nagrado za »vrhunski mednarodni športni dosežek«. Ko mi razmišljamo o poletju, se že začnejo Rokove priprave na naslednjo sezono. Ima sploh kdaj počitnice?

 

Naš veliki športnik je danes eden najuspešnejših slovenskih športnikov zadnjega desetletja – taekwondoist Ivan Trajkovič iz Slovenske Bistrice. Dosegel je že naslov evropskega prvaka. V članski kategoriji si je okoli vratu nadel tako kolajno z evropskega kot tudi s svetovnega prvenstva. Sodeloval je na olimpijskih igrah, kjer mu je medalja za las ušla. Osvojil je veliko turnirjev in premagal vrsto tekmecev z vsega sveta. Hm, se je Ivan že boril s punco?

 

Današnja velika športnica je TINA ŠUTEJ – najboljša celjska športnica za leto 2022. Tina je bila tretja na dvoranskem svetovnem prvenstvu in na evropskem prvenstvu na prostem. S preskočenimi 476 centimetri je postavila najboljši izid sezone na svetu. Ja, to je toliko, kot bi skočila na streho manjše hiše. Ampak Tina na treningu počne veliko več kot samo vadi skoke in poskoke. 

 

Športnik leta v občini Rogaška Slatina Gal Šepic je tokratni veliki športnik. Trenutno je eden najboljših boksarjev v Sloveniji v svoji kategoriji in izjemno uspešen na mednarodni sceni. Zanimalo nas je ali raje trenira na boksarski vreči ali s partnerjem?

 

Ivan Trajkovič prihaja iz Slovenske Bistrice. Za Slovenijo je nastopil na taekwondojskem delu Poletnih olimpijskih iger 2021 v Londonu, kjer je osvojil enajsto mesto v kategoriji nad 80 kg. Kako dolgo pa se ogreva pred treningom?  

 

Vito Dragič iz Slovenske Bistrice je trenutno na tri tedenski turneji, kjer nabira točke za Olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto. Je tudi trener juda. Radovedni smo bili kako se najboljši judoist nagradi ob uspehu in ali lažje trenira zjutraj ali zvečer?  

 

Tokratni veliki športnik je, judoist Vito Dragič iz Slovenske Bistrice. Lani je postal Sredozemski prvak v kategoriji nad 100kg. Zmagal je tudi na evropskem pokalu v Srbiji in na domačem tekmovanju Pohorski bataljon. Ima tudi srebrno medaljo, ki jo je osvojil na svetovnem pokalu v Avstraliji. Ste vedeli, da se rad igra tudi z Lego kockami.


Z nami je srebrni olimpijec, deskar na snegu Tim Mastnak. Prihaja iz Celja, s športom pa se ukvarja že od tretjega leta. Dvanajst let je treniral smučanje in deskanje, nato pa se je posvetil  samo deskanju. Tim nam je zaupal, zakaj ni samo enostranski športnik. 

 

Več oddaj in vaj lahko vidite na našem YOUTUBE PROFILU