Radio Rogla, to je ta dober občutek na DAB+

Radio Rogla lahko odslej spremljate tudi digitalno, preko sistema DAB+. Najdete nas v DAB+ omrežju R2 Vzhod, kar pomeni, da se slišimo po celotni vzhodni Sloveniji.

Preverite, če nas slišite, in nam sporočite.

Radio Rogla spremljate preko DAB+ sprejemnikov v avtomobilu, doma ali v službi.

Še posebej je DAB+ sistem dobrodošel za poslušanje radia v avtomobilu. Skorajda vsi novejši avtomobili, pa tudi nekateri starejši modeli z naprednejšo opremo, že imajo DAB+ radijske sprejemnike. In tako nas lahko poslušate brez prekinitev. S tem odpadejo tudi težave pri vožnji, ko se analogne FM frekvence z različnimi oddajniki na različnih območjih spreminjajo.

Seveda pa boste Radio Rogla še vedno lahko spremljali na znanih frekvencah 101,8 in 89,4 MHz (ter 89,1 za Slovenske Konjice). Ostanite še naprej naša dobra družba.

Kaj je DAB+?
DAB+ je digitalno oddajanje radijskega signala. Z DAB+ si vam ni več potrebno zapomniti in iskati frekvenc našega radia, saj je iskanje poenostavljeno. Na DAB+ sprejemnikih samo poimensko izberete Radio Rogla in že nas poslušate, v avtomobilu, doma ali v službi. 

Kaj pomeni DAB+ za Radio Rogla?

»Na Radiu Rogla smo zelo veseli oddajanja preko sistema DAB+. Za prehod smo se tehnično pripravljali že minule mesece, lani smo bili uspešni tudi na razpisu.

Za nas to pomeni izjemno pridobitev, predvsem pokritost sivih lis, kjer nas zdaj zaradi geografskih omejitev FM oddajnikov ni bilo mogoče slišati, prinaša pa tudi razširjeno območje slišnosti, saj se bomo slišali vse do Ljubljane in tudi v mestu. Takoj ko bo na ravni Slovenije mogoče, pa bomo kandidirali tudi za razširitev sistema na slišnost za vso Slovenijo.«