Aplikacija Radioplayer je tu, na njej tudi Radio Rogla

Radioplayer prinaša sodobno uporabniško izkušnjo, ki je podobna na vseh podprtih napravah. Za slovenske uporabnike je aplikacija že na voljo za mobilne telefone Android in Apple, kmalu bo tudi na pametnih zvočnikih in televizorjih. Že danes lahko Radioplayer namestite na Apple TV, v kombinaciji s telefonom pa sta podprti tudi rešitvi za povezane avtomobile: Android Auto in Apple CarPlay. Radioplayer omogoča poslušanje radia v živo in na zahtevo (podkasti).

Kako do aplikacije Radioplayer?

Dostop do aplikacije Radioplayer na operacijskih sistemih Android in iOS najdete v trgovinah svojih mobilnih naprav. Po nalaganju izberete državo. Uporaba je brezplačna.

Radioplayer poslušalcu vedno predvaja najboljši singal

Radioplayerjeva rešitev prihodnosti je hibridni radio, ki poslušalcu vedno predvaja najboljši signal. Na območjih, pokritih s signalom DAB+, bo to prva izbira, FM nadomestna, internetni radio ob prenosu podatkov pa tretja. Pomembno je tudi, da Radioplayer pokriva širok nabor različnih pametnih naprav.

Radioplayer Slovenija ima ambicijo postati postal prva aplikacija za poslušanje radia na pametnih napravah.

Radioplayer že v 20 državah Evrope

Radioplayer je pomemben evropski razvojni projekt, katerega glavni cilj je krepitev radijskega medija. Vzpostavlja tehnološki standard in enotno uporabniško izkušnjo za naprave, povezane z internetom. Kot mednarodni konzorcij, v katerega so vključene skoraj vse evropske države, pa ima tudi moč, da prihodnost radia v avtomobilu načrtuje skupaj z avtomobilsko industrijo.

Slovenija je postala 21. država na svetu in 20. v Evropi, v kateri ponudnike radijskih vsebin povezuje Radioplayer. Sodelujoče postaje pričakujejo, da bo Radioplayer Slovenija postal prva aplikacija za poslušanje radia na pametnih napravah.

Ta hip v projektu Radioplayer sodeluje dobrih 40 slovenskih radijskih programov.

MOGOČE VAS BO ZANIMALO TUDI:

Radio Rogla, to je ta dober občutek na DAB+